[./index.html]
[./bedrijven.html]
[./agenda_akties.html]
[./openingstijden.html]
[./plattegrond.html]
[./contact.html]
[http://www.edelyn.nl]
[mailto:info@edelyn.nl]
[./berdrijf_ago_e_filo.html]
[./berdrijf_brijerij.html]
[./berdrijf_daalmijer.html]
[./berdrijf_de_gouden_hand.html]
[./berdrijf_de_wolf_verf.html]
[./berdrijf_deitmers.html]
[./berdrijf_djemani.html]
[./berdrijf_edelyn.html]
[./berdrijf_kinki_kappers.html]
[./berdrijf_kroon.html]
[./berdrijf_la_casa.html]
[./berdrijf_le_chic.html]
[./berdrijf_limmen.html]
[./berdrijf_m26n_bodyfashion.html]
[./berdrijf_noord_west.html]
[./berdrijf_office_plaza.html]
[./berdrijf_peperbloem.html]
[./berdrijf_piet_de_jongh.html]
[./berdrijf_rors-vast.html]
[./berdrijf_scheltinga.html]
[./berdrijf_vlieg_makelaar.html]
[./berdrijf_zap_games.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
www.Pepersite.nl
De digitale Peperstraat - Purmerend
Bedrijfsaktiviteiten
Locatie
18. Edelyn Designers
Edelyn Designers

Peperstraat 18
1441 BJ  Purmerend
Tel.nr: 0299-436278

www.edelyn.nl
info@edelyn.nl

Als je het met liefde doet, gaat het werken bijna vanzelf

Foufke heeft al 15 jaar haar eigen atelier de Swaen waar zij sieraden voor Edelyn, Het Rijksmuseum,de Nieuwe Kerk en de Hermitage maakt. Twee jaar geleden heeft zij ook het familiebedrijf Edelyn in Purmerend overgenomen. Vader, moeder en zusje Hartog hebben zich uit het bedrijf teruggetrokken en nu runt Foufke, samen met een team van professionele stylisten,  de exclusieve juwelierszaak aan de Peperstraat. Slechts één of twee dagen per week is Foufke daar te vinden. De rest van de week werkt zij in haar atelier en ontwerpt zij de meest verrassende  juwelen. Ze is erg enthousiast en bevlogen. Werkt zes dagen per week maar blaakt van energie: “Als je het met liefde doet, gaat het werken bijna vanzelf”.

Nieuw leven voor een oud sieraad

We maken veel nieuw werk in opdracht. Vooral trouwringen. Onze stylisten kunnen goed en professioneel advies geven over nieuwe ontwerpen en het veranderen van bestaande sieraden. Vaak kan iets dat je lang in de kast hebt liggen, verrassend leuk worden door er bijvoorbeeld nieuwe details of edelstenen aan toe te voegen, de manier van dragen te veranderen of er een heel nieuwe functie aan te geven. We repareren, voegen iets toe, halen wellicht iets weg en combineren dat met een ander sieraad. Ik vind het geweldig om Oudhollandse sieraden als basis te gebruiken. Antieke stukken laat ik het liefst zoveel mogelijk in tact. Ik heb er moeite mee als mensen bijvoorbeeld antieke sieraden willen laten smelten om er wat nieuws van te maken. Vaak kun je met het oude sieraad als basis juist verrassende nieuwe en draagbare creaties maken. En het is leuk als je de herinnering aan het sieraad kunt behouden door er iets van de oude vorm in terug te blijven zien”.

Het oude ambacht

Foufke haar liefde voor het oude ambacht is ook bekent bij collegae edelsmeden en zij wordt daarom soms  benadert om unieke aankopen te doen. Zo kreeg zij de gelegenheid om oude matrijzen te kopen waarmee zij nog op de oude manier, volgens het oude ambacht, roosdiamanten sieraden kan maken. Ook werd zij getipt toen een gieter de opdacht kreeg om 32 gouden Friese kappen in de smeltkroes te doen. Gelukkig heeft zij de kap-stukken kunnen redden en heeft hier unieke sieraden mee gemaakt. Deze zomer werd zij gebeld door een gepensioneerde goudsmid die ook de roosdiamanten juwelen van het koningshuis maakte en repareerde. “Een hele eer als zo een bijzondere vakman mij de instructie en ontwerp tekeningen toevertrouwd, verteld Foufke enthousiast. “ Vroeger heb ik op de diamantbeurs gewerkt zodat ik kon zien en leren hoe diamanten werden geslepen en gezet. De combinatie van deze ervaringen, maken dat ik mij verder kan blijven ontwikkelen. Ik blijf mezelf vernieuwen, maar blijf tegelijkertijd zoveel mogelijk gebruik maken van oude tradities.

Nederlandse vrouw wordt expressiever

Bij het ontwerpen van nieuwe sieraden let Foufke niet zozeer op het nieuwste modebeeld, hoewel zij  regelmatig op trendsettende juwelenbeurzen te vinden is.  Foufke: “We maken sprankelende en uitdagende sieraden die we vooral zelf erg mooi vinden. Op dit moment zijn we gericht op de stemmige maanden waarbij vooral donkere kleding met kleur mag worden opgevrolijkt. Het fijne is dat  het ook in Nederland tegenwoordig wat uitbundiger mag zijn als het om juwelen gaat. Wat dat betreft wordt de Nederlandse vrouw wat expressiever, net als de vooruitstrevende Italiaanse mode. Er is veel vraag naar mooie kleurrijke edelstenen en diamanten.  Wij staan bekend om onze diversiteit in het gebruik van parels. Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat wij de grootste zijn in Nederland op het gebied van parels´.